اگر جدیداً وارد بازار ویدئو پروژکتور شده اید، محصولات متنوع با خصوصیات مختلف می تواند بسیار گیج کننده باشد. ما این راهنمای خرید را برای کمک به شما در دریای تکنولوژی ویدئو پروژکتور ارائه داده ایم. ما ابتدا شما را با اصطلاحات و مشخصاتی که در این بازار مورد استفاده قرار می گیرند، آشنا می کنیم. سپس نگاه دقیق تری به انواع خاصی از دیتا پروژکتور ها، خرید آن ها و هزینه های نگهداری و اینکه چرا شما می خواهید آنها را بخرید می اندازیم.
موارد زیر مشخصات اصلی است که برای هر ویدئو پروژکتور مطرح می شود:
- نسبت ابعاد تصویر (Aspect Ratio): که ابعاد تصویری که نمایش داده می شود را مشخص می کند.
- رزولوشن: تعداد پیکسل های مورد استفاده برای خلق تصویر است.
- روشنایی: میزان نوری است که چشمان شما از تصویر نمایش داده شده دریافت می کند.
- کنتراست: اختلاف بین بخش های روشنتر و تاریکتر تصویر نمایش داده شده است.
اولین مشخصه یعنی نسبت ابعاد تصویر چیزی است که شما با آن آشنایی دارید. این نسبت ها معمولاً ۴:۳ یا ۱۶:۹ هستند. در برخی دیتا پروژکتور ها نسبت ابعاد با یک عدد نشان داده می شود که از تقسیم اولین عدد به دومین عدد بدست آمده است. به عنوان مثال، ۴:۳ به صورت کسر ۳/۴ در نظر گرفته شده که با گرد شدن تا رقم دوم اعشار به صورت عدد ۱٫۳۳ روی ویدئوپروژکتور نمایش داده می شود.
زمانیکه می خواهید یکی از ابعاد تصویر را انتخاب کنید، نوع ویدئویی که می خواهید نمایش دهید را در نظر بگیرید. البته شما می توانید ویدئویی با نسبت ابعاد بزرگتر را روی پروژکتوری که نسبت ابعاد کوچکتری دارد نمایش دهید اما کیفیت تصویر را به همان اندازه ای که ویدیو پروژکتور بخشی از تصویر را کوچک کرده یا می بُرد، از دست می دهید. درد ادامه چند نسبت ابعاد متداول برای اسکرین کامپیوتر و ویدئوهای ضبط شده مطرح شده است:
- ۴:۳ یا ۱٫۳۳: اندازه استاندارد برای برخی موارد نمایش داده شده در TV های قدیمی یا امروزی
- ۱۶:۹ یا ۱٫۷۸: صفحات عریض، شامل مونیتورهای کامپیوتری با صفحه عریض، برخی TV های جدید و پخش کننده های ویدئوی کنونی و برخی فیلم های قدیمی.
- ۴۰: فیلم های کنونی که روی DVD یا بلوری نمایش داده می شوند.
در مطلب بعدی، خواهیم دید که برای تعیین دومین مشخصه اصلی یا همان رزولوشن نیز باید در مورد اینکه چه نوع ویدئویی می خواهید نمایش دهید اطلاعاتی داشته باشید.
منبع: وبسایت شرکت مهندسی نوآوران تحقیق